Frunzele sunt mari, carnoase, crete de culoare verde. Varza Kale este bogata in vitaminele A,C,K, grupul vitaminelor B, fibre, calorii si antioxidanti.
Kale are nu mai puțin de 45 de tipuri diferite de antioxidanți, printre cei mai importanți fiind flavonoizii și carotenoizii. Conține de asemenea acizi grași Omega 3, vitamina K, vitaminele A, E și C, fier, fosfor, magneziu, potasiu, cupru și zinc.
Kale se recomandă a fi mâncat în special crud, fiindcă astfel se păstrează absolut toate beneficiile. Puteți prepara o salată simplă, cu kale, lâmăie și puțin ulei , sau să adăugați și alte legume, ca morcov proaspăt ras, roșii.
Kale este delicios și gătit la abur, consistența sa fiind asemănătoare cu a spanacului.
Dacă vă tentează varza kale ca gustare, puneți câteva frunze într-o tavă, stropiți cu foarte puțin
ulei, presărați puțină sare și adăugați totul la cuptor timp de 10 minute, la temperatură mare. Kale se va usca, transformându-se în chipsuri delicioase și sănătoase.
Se recomanda sa nu o consumati in acelasi timp cu produse lactate.