Această plantă rădăcinoasă are în compoziție numeroase substanțe nutritive precum: vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, acid folic și antioxidanți. Anemia și alte boli grave ale sângelui pot fi ameliorate prin consumul zilnic de sfeclă roșie, care contribuie și la întărirea pereților vasculari.
Această plantă rădăcinoasă are în compoziție numeroase substanțe nutritive precum: vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, acid folic și antioxidanți. Anemia și alte boli grave ale sângelui pot fi ameliorate prin consumul zilnic de sfeclă roșie, care contribuie și la întărirea pereților vasculari.
Prin conținutul ei bogat în fier și vitamina C, sfeclă favorizează creșterea nivelului de hemoglobina din sânge.
Sfecla roșie consumată în mod regulat previne și tratează leucemia, cancerul pulmonar, colon-rectal și cel gastric datorită faptului că aceasta este bogată în substanțe antioxidante