Boabele de fasole rosie sunt asociate cu diverse beneficii pentru sanatate datorita continutului foarte bogat de antioxidanti, mai multi decat contine fasolea alba,.
Seminte gustoase, ecologice, bogate in vitaminele E, B1, B6, acid folic, in minerale, (magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor), si compusi care ajuta la reducerea colesterolului in sange
Face parte din categoria supercerealelor, unul dintre cele mai nutritive alimente, cu valoare proteica mai mare decat orezul. faina de grau, ovazul sau secara.
Numită de incași „Mama tuturor grânelor”, quinoa are o valoare nutritivă deosebit de ridicată. Savuroasă în clătite, pâinici, budinci cu lapte vegetal.
Boabele mici, galbene sunt potrivite pentru mâncăruri dulci și sărate. Se fierbe aprox 20 min in cantitate dubla de apa in raport cu cantitatea de mei.
Semințele de in au un gust fin de nucă și pot fi utilizate in prepararea produselor de patiserie dulci și condimentate, în muesli sau iaurt, ca topping. Au o capacitate mare de a se umfla.
Au de doua ori mai multe beneficii decat uleiul de peste, in ceea ce priveste omega 3. Se pot mesteca ca atare, avand un gust placut, insa ideal este sa le lasati la inmuiat 15-20 de minute.
Sursă importantă de calciu, fibre și alte minerale esențiale pentru sănătatea și vitalizarea organismului, ajutând la prevenirea afecțiunilor sistemului osos.